Kalkwijck-Distillers-logo-glow-300x188

Dutch Farm Distillery

“Van gewas tot in het glas”

Dutch Farm Distillery

“Van gewas tot in het glas”

Een single estate distillery, dat maakt Kalkwijck Distillers uniek. Op de landerijen rondom de distilleerderij worden granen verbouwd die de basis vormen voor onze alcohol. Door het hele proces van korrel tot fles te beheersen kunnen wij op authentieke wijze hoogwaardige dranken stoken met al het goede van het platteland.

Een single estate distillery, dat maakt Kalkwijck Distillers uniek. Op de landerijen rondom de oude distilleerderij worden granen verbouwd die de basis vormen voor onze alcohol. Door het hele proces van korrel tot fles te beheersen kunnen wij op authentieke wijze hoogwaardige dranken stoken met al het goede van het platteland.

Blijf op de hoogte en volg ons op Instagram

Rondleidingen

Tour de distilleerderij

Een rondleiding door de distilleerderij, om de weg van gewas tot in het glas te laten zien. Met aansluitend een proeverij…

Proeverij & mini-tour

Proeverijen gaan uit van het proeven van 4 verschillende dranken met bijpassende chocolade. Tevens kunt u door de mini-tour een….

Kalkwijck Jeu de boule

Super toegankelijk en je kunt tijdens het spelen gezellig bijkletsen. Kalkwijck Jeu de boule, per half uur en los te boeken…

Workshops

Coctails (recepten)

Onze producten

Gestookt op authentieke wijze van eigen granen

Onze producten

Gestookt op authentieke wijze van eigen granen

Waar te koop?

Een rijke geschiedenis

Een rijke geschiedenis

Ontginning

Woeste begroeiing en natte veengrond, veel meer was er meer dan twee eeuwen geleden niet in het oosten van Nederland. Door de stijgende vraag naar brandstof deed echter de veenontginning zijn intrede in Twente. Onder erbarmelijke omstandigheden hebben de turfstekers de ruwe natuur veranderd tot grote vlaktes. Voor de afwatering werden wijken aangelegd en per schuit kon de turf afgevoerd worden over de kanalen. De overgebleven vlaktes gaf ruimte voor boeren om zich te vestigen.

Ontginning

Woeste begroeiing en natte veengrond, veel meer was er meer dan twee eeuwen geleden niet in het oosten van Nederland. Door de stijgende vraag naar brandstof deed echter de veenontginning zijn intrede in Twente. Onder erbarmelijke omstandigheden hebben de veenstekers de ruwe natuur veranderd tot grote vlaktes. Voor de afwatering werden wijken aangelegd en per schuit kon de turf afgevoerd worden over de kanalen. De overgebleven vlaktes gaf ruimte voor boeren om zich te vestigen.

Landbouw

In 1803 werd het landbouwbedrijf opgericht en dit bedrijf is na twee eeuwen nog steeds in handen van de familie Benus. De oude Groningse boerderij in Vroomshoop uit 1904 ademt een lange geschiedenis waarin het bedrijf veel doorstaan heeft. De veenontginning is nog steeds te herkennen in de landerijen met de vele wijken, inmiddels veranderd in sloten. Een andere herinnering is de straat langs de boerderij, genoemd naar het inmiddels gedempte Kalkwijk kanaal.

Landbouw

In 1803 werd een landbouwbedrijf opgericht, en is na twee eeuwen nog steeds in handen van de familie Benus. De oude Groningse boerderij in Vroomshoop uit 1903 ademt een lange geschiedenis waarin het bedrijf veel doorstaan heeft. De veenontginning is nog steeds te herkennen in de landerijen met de vele wijken, inmiddels veranderd in sloten. Een andere herinnering is de straat langs de boerderij, genoemd naar het inmiddels gedempte Kalkwijk kanaal.

Distilleerderij

Twee eeuwen later verbouwt het landbouwbedrijf nog steeds gewassen, zoals aardappels, snijmaïs, rogge en brouwgerst. Echter blijft het niet meer alleen bij verbouwen van gewassen. In 2009 is de boerderij uitgebreid met een distilleerderij. Met de eigen gewassen wordt op authentieke manier hoogwaardige alcohol gestookt, een bijzonder ambacht in Nederland. Op basis van deze alcohol worden sterke dranken geproduceerd, zoals jenevers, gin, likeuren en whisky.

Distilleerderij

Twee eeuwen later verbouwd het landbouwbedrijf nog steeds gewassen, zoals aardappels, snijmaïs, rogge en brouwgerst. Echter blijft het niet meer alleen bij verbouwen van gewassen. In 2009 is de boerderij uitgebreid met een distilleerderij. Met de eigen gewassen wordt op authentieke manier hoogwaardige alcohol gestookt, een bijzonder ambacht in Nederland. Op basis van deze alcohol worden prijswinnende sterke dranken geproduceerd, van likeuren tot jenevers en whisky.

Waar vind je ons?

  Neem contact met ons op

  Adres

  Tonnendijk 176
  7681 BT  Vroomshoop

  Telefoon

  Algemeen
  06 514 144 15
  Verkoop
  06 188 605 05

  E-mail

  info@kalkwijckdistillers.nl

  Openingstijden Winkel

  Maandag: gesloten
  Dinsdag: gesloten
  Woensdag: 13.30 – 17.00 uur
  Donderdag: 13.30 – 17.00 uur
  Vrijdag: 13.30 – 17.00 uur
  Zaterdag: 10.30 – 16.30 uur
  Zondag: gesloten

  Rondleidingen en proeverijen zijn op afspraak

  Waar vind je ons?

  Adres

  Tonnendijk 176
  7681 BT  Vroomshoop

  Telefoon

  Algemeen
  06 514 144 15
  Verkoop
  06 188 605 05

  E-mail

  info@kalkwijckdistillers.nl

  Openingstijden

  Maandag: gesloten
  Dinsdag: gesloten
  Woensdag: 13.30 – 17.00 uur
  Donderdag: 13.30 – 17.00 uur
  Vrijdag: 13.30 – 17.00 uur
  Zaterdag: 10.30 – 16.30 uur
  Zondag: gesloten

  Rondleidingen en proeverijen zijn op afspraak.

   Neem contact met ons op